2/11/10

Música vs. móvil

Una curiosidad que verifica todo lo que se puede llegar a hacer con un móvil.  Se ha difundido como publicidad viral por todo el mundo, pero relamente ¿tiene la calidad suficiente para ser admirada como pieza musical realmente creativa? ¿no será que nos estamos quedando sólo con la parte anecdótica de las herramienta utilizadas para tocarla?...

 

9/10/10

Espacio público, espacio controlado

Una hora en Sant Cugat te hace reflexionar seriamente sobre el negocio de la seguridad... Puedo hacer fotos con mi móvil, que me aturullo. Sólo muestro unas pocas (lectores de rfid, monitores de cámaras, ¡pintada contra la videovigilancia!, videoportero orientado haci a la calle)






3/10/10

... para su seguridad ...

Als caixers automàtics de Caixa Catalunya (ara Catalunya Caixa) ens aconsellen com protegir el nostre PIN de mirades indesitjades.



Un ejemplo

...de muestra filmográfica realizada con móvil: FILMO 2 Festival de Cine de Bolsillo

Jo, ànima anònima



Suposem que tenim una suposada residència al carrer Mare de Déu de les neus (punt A), si no us agraden el supòsits ja us puc ben assegurar que tinc un amic/ga que ens funciona de meravella per aquest cas. La qüestió és que de tant en tant ha de sortir per anar als Amics de les Arts i JJMM (punt B). Doncs bé, què li passa en el trajecte?

Involuntàriament s’ha de trobar amb més d’una dotzena de bancs o caixes d’estalvi (creus de color vermell). Fem comptes, quinze locals per fer un recorregut d’uns vint minuts?!

És a dir, quinze oportunitats d’entrar i ser espiat i controlat sense el nostre consentiment i a contracor per aparells de vigilància, sí, d’aquests que ens fan creure que tenen una funció útil i necessària en la vida quotidiana. Per tant, a part de ser vigilats, d’una forma inconscient som cridats pels mètodes “d’estalvi”, crèdits, administració... són impactes visuals que anem reben de forma contínua, encara que creiem que els ignorem. Control econòmic implícit, i tot per estimar l’art!

I ara tu, lector, el pròxim cop que vagis al mercat, a prendre alguna cosa amb els amics, o simplement a donar un tomb, fixa’t en que t’envolta.
 
C.

1/10/10

Nube de Tags y la creación con el móvil

En el programa de la 2 Nube de Tags (reposición) aparece entre otros información sobre un concurso sobre Fotos con el móvil y una breve entrevista con Javier Castañeda:

Fuente: Micrografias

28/9/10

¿Que sistemas tecnológicos se inmiscuyen en tu privacidad?

Ante esta pregunta, antes de debatir sobre el tema, los asistentes apuntaron:

Cameres de Seguretat
Càmeres de video
Càmeres de móbil
DNI, passaport, etc.
Internet
Targetes de crédit
Domiciliacions bancàries

---
videovigilancia
cámaras de turistas
uso de tarjetas de crédito
Sistemas de seguridad de los parkings
Google Earth
Scanners aeropuesrtos y edificios oficiales
Pasaportes con RFID
Internet
Redes sociales
GPS

---

Cámeres
Ordinadors
Telèfons
Internet
Targetes del gimnàs

---

Procés per fer el DNI
Càmeres dels vagons del metro
Internet

---
Cámaras en espacios públicos (metro, calle,...)
Ordenadores
Aeropuerto (´scanner, detector)

---

Ordinador/Internet
Alarmes
Caixer automàtic
videovigilància

---

Càmeres vídeo
Càmeres foto
C. de videovigilància
mòbil
Google maps
Pagar amb targeta de crèdit
Navegar per Internet

---

Correo electrónico
Pagar con targeta
Publicar una entrada en un blog
Navegar por Internet

Con nuestro móvil crearemos arte. Y tu?












25/9/10

22/9/10

Mobile Art + privacidad


Como parte del Wokshop Mobile Art de Quelcom '10, tendrás la oportunidad de desarrollar durante una semana este blog, en el que podrás plasmar tus vivencias y/o imágenes relacionadas con la privacidad y las nuevas tecnologías

Sin tu colaboración será imposible desarrollar este proyecto.

16/9/10

Referentes para nuestro proyecto del 26/9 al 1/10

Micrografías, de Javier Castañeda , es uno de los referentes del proyecto que vamos a realizar. En él, el autor fue haciendo públicas imágenes de su entorno cotidiano realizadas con su móvil .



Destapa el Control Proyecto de concienciación sobre el control en la vida cotidiana



On Translation: Il telefonino, de Muntadas, en el que se evidencia la falta de comunicaión interpersonal a causa de las nuevas tecnologías.

19/8/10

Mobile Art. Creació pública des de la comunicació privada


A causa de la important convergència tecnològica present en la nostra vida quotidiana, al desenvolupament d’Internet, de les càmeres de videovigilància, de les webcams, de les netcams o dels sistemes de reconeixement de moviment, se’ls uneix una peça clau tan fonamental com és l’espectacular desenvolupament de la telefonia mòbil. És tal el seu potencial com a eina creativa, que podem afirmar sense por d’equivocar-nos, que el telèfon viu una segona gran incursió pel que fa a art es refereix. El Mobile Art, en concret, ha permès tant a artistes de diferent procedència com als seus espectadors originar experiències creatives que no fan més que aprofundir en l’esperit dual de les noves relacions socials imperants en els nostres dies.

En Quelcom’10 analitzarem, contextualitzats i desenvoluparem heterogènies creacions que demostren l’important paper adquirit en el panorama artístic digital la incursió d’una eina que ha modificat per complet tant la manera de relacionar-nos amb els altres i amb el nostre entorn, com la nostra actitud en convertir en públic un fet que fins fa ben poc era estrictament privat.

Al Taller Mobile Art: creació pública des de la comunicació privada aprofundirem en la filosofia de constant connexió present en les noves tecnologies implantades en la nostra quotidianitat desenvolupant una línia de treball que no farà més de valorar en la seva real mesura el paper rellevant que ha adquirit la telefonia mòbil dins del New Media Art actual.