9/10/10

Espacio público, espacio controlado

Una hora en Sant Cugat te hace reflexionar seriamente sobre el negocio de la seguridad... Puedo hacer fotos con mi móvil, que me aturullo. Sólo muestro unas pocas (lectores de rfid, monitores de cámaras, ¡pintada contra la videovigilancia!, videoportero orientado haci a la calle)






3/10/10

... para su seguridad ...

Als caixers automàtics de Caixa Catalunya (ara Catalunya Caixa) ens aconsellen com protegir el nostre PIN de mirades indesitjades.



Un ejemplo

...de muestra filmográfica realizada con móvil: FILMO 2 Festival de Cine de Bolsillo

Jo, ànima anònima



Suposem que tenim una suposada residència al carrer Mare de Déu de les neus (punt A), si no us agraden el supòsits ja us puc ben assegurar que tinc un amic/ga que ens funciona de meravella per aquest cas. La qüestió és que de tant en tant ha de sortir per anar als Amics de les Arts i JJMM (punt B). Doncs bé, què li passa en el trajecte?

Involuntàriament s’ha de trobar amb més d’una dotzena de bancs o caixes d’estalvi (creus de color vermell). Fem comptes, quinze locals per fer un recorregut d’uns vint minuts?!

És a dir, quinze oportunitats d’entrar i ser espiat i controlat sense el nostre consentiment i a contracor per aparells de vigilància, sí, d’aquests que ens fan creure que tenen una funció útil i necessària en la vida quotidiana. Per tant, a part de ser vigilats, d’una forma inconscient som cridats pels mètodes “d’estalvi”, crèdits, administració... són impactes visuals que anem reben de forma contínua, encara que creiem que els ignorem. Control econòmic implícit, i tot per estimar l’art!

I ara tu, lector, el pròxim cop que vagis al mercat, a prendre alguna cosa amb els amics, o simplement a donar un tomb, fixa’t en que t’envolta.
 
C.

1/10/10

Nube de Tags y la creación con el móvil

En el programa de la 2 Nube de Tags (reposición) aparece entre otros información sobre un concurso sobre Fotos con el móvil y una breve entrevista con Javier Castañeda:

Fuente: Micrografias